Loading...
DIENSTVERLENING 2021-01-27T21:15:00+00:00
FINANCIËN
Wij besteden veel aandacht aan het financiële beheer van uw VvE. Door verregaande automatisering hebben wij alle repeterende financiële processen zoveel mogelijk geautomatiseerd waardoor wij efficient kunnen werken en de controle behouden. Zo zijn de financiën transparant gemaakt voor een ieder en altijd actueel.
SECRETARIAAT
Het secretariaat is waar de administratie van de VvE is ondergebracht en omvat een omvangrijk takenpakket welke veel aandacht vraagt. Wij verzorgen de hele ledenadministratie van A tot Z conform de eisen uit de reglementen en de wensen van het bestuur en eigenaars.
TECHNIEK
Wij verzorgen het incidentele onderhoud voor een vast tarief en mogelijk ook in samenwerking met een meldkamer op basis van 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het groot- en projectmatig onderhoud wordt in samenwerking uitgevoerd met bouwkundige adviesbureaus. Wij werken zonder staffels en abonnementen voor groot- en projectmatig onderhoud en offreren per project.
OPTIES
Ook voor bijvoorbeeld vergunningaanvragen, opstarten nieuwe VvE´s, aanvraag lening, aanvraag bouwvergunningen, (laten) opstellen Meerjarenonderhoudsbegroting, offertetrajecten en opstellen gunningsadvies bent u aan het juiste adres.

Blokvast VvE diensten biedt u professionele dienstverlening voor uw Vereniging van Eigenaars. Bent u op zoek naar een (nieuwe) beheerder? Of wilt u uw administratie van uw VvE uitbesteden aan een externe beheerder? Blokvast VvE Diensten levert graag een betrouwbare en uitgebreide dienstverlening voor uw VvE voor een voordelig tarief! Kies voor gemak en professionaliteit en maak uw keuze uit ons uitgebreide dienstenpakket.

TABEL OVERZICHT DIENSTVERLENING

BEELDBEHEREN -DE REVOLUTIE IN KLANTENCONTACT-

Heeft u een reparatiemelding waar u geen raad mee weet of wilt u bijvoorbeeld een klacht indienen over uitvoering van het schoonmaakonderhoud? Heeft u als kascommissielid een vraag over de kascontrole of wilt u de jaarbegroting bespreken? Een beeldgesprek over deze onderwerpen is hiervoor uitermate geschikt. Gewoon vanaf uw eigen locatie. Ook voor vergaderingen of voorbesprekingen met meerdere bestuursleden of commissieleden tegelijkertijd! Met uitzondering van mogelijke kosten voor uw internetprovider, is een beeldgesprek net als een gewoon telefoongesprek gratis en vrijblijvend. ‘Beeldbeheren’ is het totaalconcept waarbij de VvE de beschikking krijgt over toegankelijke en gebruiksvriendelijke functionaliteit waarmee het o.a. mogelijk is om digitaal te stemmen, een online beeldgesprek met uw VvE beheerder te voeren of via een beeldverbinding te participeren in de vergadering.

TOEPASSINGEN BEELDBEHEREN:

ALGEMEEN

Met een beeldgesprek is het nu mogelijk om direct de verantwoordelijke manager in het echt in beeld te krijgen en een gesprek te voeren. Ideaal voor een vrijblijvende kennismaking of voor bestaande klanten. Met een beeldgesprek is er sprake van verbeterde communicatie in vergelijking met het traditionele telefoongesprek doordat de focus ligt op persoonlijke communicatie, aandacht en vertrouwen.

Chatten, mailen en berichtjes posten via internet bestaat alleen maar uit verbale communicatie. Hierdoor mist men alle non-verbale aspecten van het gesprek. De communicatie is onvolledig. De interactie waarbij men elkaar kan zien en dus beter de reactie van de ander kunt interpreteren geeft een beter gevoel en helpt de klantbeleving van de dienstverlening.

Door gebruik te maken van moderne systeemsoftware en verregaande automatisering, is het voor iedere klant van Blokvast VvE Diensten al mogelijk gemaakt om de administratie transparanter én actueler te krijgen. Via de mogelijkheden van videoconferencing en beeldtelefonie wordt deze aanpak verder uitgebreid. Het sluit naadloos aan op de behoeften om zaken sneller en beter te kunnen regelen op eigen tijd en gelegenheid.

MELDING

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”, kent u die uitdrukking? In geval van een reparatiemelding waarbij niet precies duidelijk is wat de situatie is, kan een beeldgesprek een oplossing bieden. Als een probleem namelijk direct gedeeld kan worden met anderen, ziet men over het algemeen eerder een oplossing.

Een schriftelijke klacht met foto’s in de bijlagen kan voortaan ook via een beeldgesprek worden geregistreerd en in behandeling worden genomen. Blokvast VvE Diensten biedt u visuele ondersteuning aan waardoor wij kunnen samenwerken met eigenaars tijdens inspecties, beoordelingen of ondersteuningsprocessen. Eigenaars en andere belanghebbenden kunnen binnenshuis of buitenshuis via hun smartphone of tablet beelden en situatiefoto’s delen met de manager.

OVERLEG

De voordelen van videoconferencing en beeldtelefonie zijn evident. U bespaart hiermee (reis)tijd en geld! Via videoconferencing is het mogelijk om met meerdere personen op verschillende locaties overleg te voeren van achter het scherm. Voor de bestuurs- en commissieleden binnen de VvE kan dit een uitkomst bieden in situaties waarbij een overleg moet plaatsvinden tussen verschillende personen en waarbij bijvoorbeeld de meerjarenonderhouds-begroting (MJOB) ter sprake moet komen. Alle relevante documenten kunnen zichtbaar worden gemaakt tijdens de videoconferencing sessie. Op deze manier is er sprake van minder miscommunicatie. E.e.a. resulteert in een hogere productiviteit en satisfactie t.o.v. van ‘oude’ overlegstructuren.

DIGITAAL STEMMEN

Het is nu mogelijk om voorafgaand of tijdens de VvE-vergadering digitaal een stem uit te brengen via uw smartphone, tablet of pc. Dit is een praktische manier om rechtsgeldig te kunnen vergaderen met voldoende stemmen aanwezig op de vergadering. U krijgt hiermee de mogelijkheid om op eigen tijd en gelegenheid een stem uit te brengen voor agendapunten waar een besluit over dient te worden genomen. Ook als men niet in de gelegenheid is om deel te nemen aan de vergadering. Ook is het voortaan mogelijk om de jaarvergadering via een beeldverbinding te volgen vanaf uw eigen locatie.

Met deze functionaliteit kunt u digitaal de presentielijst tekenen, voorafgaand aan en tijdens de vergadering de vergaderstukken lezen en uw  stem uitbrengen op besluitvoorstellen. U kunt direct intekenen en de presentielijst tekenen, maar u kunt dit ook doen op het moment dat de vergadering officieel plaats vindt zoals vermeld in de uitnodiging. De voorzitter/beheerder leiden op dat moment de vergadering, nemen de leden die op dat moment ingelogd zijn (‘deelnemen’) door de agenda heen en bieden u eventueel ook de mogelijkheid om de vergadering via beeldtelefonie bij te wonen. Na afloop van de vergadering ontvangt men vervolgens een e-mail met daarin de samenvatting van zijn uitgebrachte stemmen.

error: Content is beschermd !!